marți, 23 februarie 2010

Vremuri noi, preocupari noi. :)

Am o noua indeletnicire. De cand am vazut pe net ce se naste din simple bucati de lemn in mainile unora dintre cei pasionati de cioplit, a inceput sa ma macine dorinta de a de a face lucruri frumoase si utile. Citind pe blogurile celor pasionati, dar si talentati, am inteles ca printre lucrurile de care e nevoie sunt si ustensilele dedicate genului asta de lucru. Adica niste cutite, dalti, pietre de ascutit bune. Ca o concluzie, marea majoritate dintre cei pe care i-am “vizitat virtual” foloseste cutite Mora of Sweden. Probabil sunt mai usor de obtinut, sau nu e nevoie de multe cunostinte pentru a le utiliza, in comparatie cu acele cutite speciale pentru sculptura, care au diferite forme si dimensiuni.
In ce ma priveste as opta pentru cutitele Erik Frost 120 si 164.
De ce 120? Pentru ca lama de 50mm e destul de lunga pentru ce ar avea nevoie un incepator si nu numai si destul de scurta pentru ca acelasi incepator sa nu-si lase degetele pe masa de lucru. Adica lama are o lungime cu care se poate lucra comod.
De ce mora 164? Pentru ca orice incepator va incerca sa realizeze mai intai o lingura, apoi o cana, adica lucruri relativ simple. Si pentru scobituri e nevoie de un cutit de genul asta.
Exista si alte genuri de cutite si dalti dar cred ca sunt achizitionate si folosite de cei cu experienta in domeniu si cu proiecte mult mai indraznete.
Iata si cele doua cutite tipul 120 si 164 (cel curbat).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu