luni, 8 martie 2010

Fara repere materiale suntem dezorientati spiritual

Ne simtim mai linistiti, mai siguri si mai putin sau deloc dezorientati social, energetic si spiritual, daca traim stiind ca avem o masina mai buna ca a celor pe care ii cunoastem, daca platim cu 5 bani mai putin pe acelasi produs pe care l-a cumparat o cunostinta (pe care nu o suportam) de la magazinul X, daca cunoastem clasamente ale echipelor de fotbal (topuri muzicale, cele/cei mai sexy femei/barbati, samd), daca reusim sa agonisim cu un obiect mai mult (sau o varianta mai noua a aceluiasi obiect) ca ceilalti.

In general, ne simtim confortabil daca putem avea control asupra lucrurilor ce ne inconjoara, daca putem schimba dupa bunul plac, cand si cum dorim, lucrurile si situatiile care nu ne convin. Ne-am dezvoltat o dependenta de material care ne procura linistea (iluzorie) doar daca putem stapani si ordona ceea ce avem in posesie.

Daca am reusi sa privim toate astea dintr-un punct, punctul in care nimic nu mai conteaza, ne-am vedea alergand haotic, depresivi, cautand linistea strict in lucrurile pe care le putem intelege, dar fiecare avand nevoie de mai mult decat are, mai mult in fiecare zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu